top of page

Att ge en överblick mat och näring är inte lika lätt som det självklara i att förstå att vattnet vi dricker , och luften vi andas är rent och friskt!

Vi har väl alla hört om människor som nästan inte äter någonting, utan hittar sin energi "ur sitt inre"?- hushållning? - respektive tar in energin direkt från solen genom att titta i solen viss tid / dag ...

Alltså är behoven oerhört varierade och personliga!

När jag läste Tidningen Kureras olika "Hälsoprofiler " Fann jag ett mönster som jag känner återkommande i briststatistiken och rekommenderar att läsa här: Många bra sidor!

Att Dosera näring rätt med olika preparat torde vara omöjligt utan avancerade analysinstrument. 

Det är naturen som doserar bäst vad vi behöver, och en av Nordens bästa bär torde vara blå! Blåbär!

Men alla bär har sina egenskaper, och värdefullt att studera och veta: 

Mer om detta i Skogsskafferiet här!

Om Mat och Näring!

Länkar: 

Näringsguiden här!

Socker giftigt som narkotica.png

Globalt sett äter vi 156 miljoner ton socker om året. Mängden motsvarar att var och en av jordens invånare förgyller tillvaron med nästan ett halvt kilo socker i veckan. I västvärlden intar vi dock betydligt större mängder än i resten av världen. I USA täcker socker i läsk, godis och kakor omkring 20 procent av den dagliga kaloriförbrukningen eller 445 kilokalorier per invånare om dagen.

Nu håller forskarna på att komma fram till varför sockerförbrukningen har exploderat. Mycket tyder nämligen på att vår kropp blir fullkomligt besatt av sockret, så att vi blir beroende. Sockret är också på god väg att bli ett direkt hot mot vår hälsa. Läs mer här!

bottom of page