top of page

Denna sida Om CGL/ mig och livets erfarenheter allmänt ...... Lite "summering"!

Jag har i många decennier studerat hälsa. Varit medarbetare i hälsogrupper, och har många vänner bland läkare och terapeuter.

Speciella erfarenheter efter många år med övertagande av Kroppefjäll och Tallmogården!

Det är svårt att utvärdera detaljfakta / Det avlyssnar jag från dem som kan det bättre!

Men jag tror inte ens vetenskapen klarar att rättvist utvärdera naturens levande krafter för vår hälsa!

Naturens vitaminer och mineraler är kroppsnära! = tas upp bättre än syntetiska! Därför tror jag inte man kan jämföra innehålls-texterna rättvist!

Mitt focus är från verkligheten! = Egna och andras erfarenheter!

Därför tacksam även höra om dina!

Min botten i livet var 1999- jag föll totalt. "Jag ville under en tid inte leva längre". Värk i armar (tennisarmar i 8 år...)och ett förfruset högerben, blödande mage m.m.

Läkarna sa;"Det går inte utan losec"! 

Men jag lyckades vända det utan medicinering. Då med Aloe Vera och mikroorganismerna Vita Biosa. Numera ProBioform.

Men 2006 brast något i blodsystemet och efter akut ambulansfärd till Sahlgrenska släpptes jag med tvekan ut efter en månad på akuten!

Levde otrygg, och med ständigt oregelbunden puls, tills jag 2012 hittade Synergys ProArgi9+.

Sedan dess har pulsen gått som "tåget" och mina krafter har nog fördubblats på senare år!

Min "Pärla" heter ännu Synergy och speciellt produkten ProArgi9+ rensar blodådrorna m.m. på ett alldeles unikt sätt! Läs mer>

För mig är Ekoklubbens "neutrala" hälsa det absolut viktigaste!

Hittar jag något lika tryggt och bra som Synergy, kommer jag efter noggrann utvärdering med glädje berätta om detta! Tacksam för tips och synpunkter!

Alarmerande matutveckling;

Som lantmästare från Alnarp examen 1973 fick jag lära mig att inte spruta sönder mikroorganismerna i jorden. Det är mikroorganismerna som skapar vår värdefulla mikronäring.

I moderna jordbruket sprutar vi sönder mikronäringen och utarmar näringsvärdena som Du kan se i tabellen Här!:.... i en otrolig takt. 

Det kommer ta massor år att vända denna vansinniga "syntetiska politik"! De naturliga näringsämnena är urlakade ..... och drabbar tyvärr både vår kroppsliga och mentala hälsa!

Spontan text 20180826 kl 06-09 .

 

 

Efter 60 år i  samhällets tjänst och ständige entreprenören är det nu dags att bryta upp och skörda erfarenheterna. 

Det vill jag göra genom att hjälpa, och se Dig växa både inombords och yttre!

På min ” långa CV” KAN DU LÄSA en del av mina upplevelser! Inte bara 3 stora succéer, utan också genomlidit ett antal brott och bedrägerier som kan knäcka vem som helst! 

Nu med facit i hand är jag glad för allt det jag upplevt. Vunnit och förlorat! När man har det som värst, kan man växa som mest! 

Nedan mina tre huvudcitat med förklaringar -format under livets gång;

 

1/ "Det är kontrasterna som gör livet"!

De flesta av mina 350 anställda under åren, 10 000 ridläger elever och över en miljon andra människor, som under åren på något sätt känner mig, har hört mig säga denna fras. Det var min pappa som gav mig tankeställaren när han tog sitt liv och jag var 10 år gammal. Pappa var rik och hade nog allt materiellt han kunde önska. Men något i relationen gjorde att mamma valde skilsmässa och leva "penga-fattigt" med mig! 

Strax innan den tragiska händelsen stod pappa och tittade på när hans anställda grävde i ett mycket djupt vattenledningsdike, (Fanns ju inga grävmaskiner på den tiden). Det har berättats för mig;  han stod iakttagande utan ord där och tittade i flera timmar tills rasten! Då sade han till en av arbetarna;

” Ni kan vara lyckliga som får gå där nere i skiten och gräva! Det är precis vad jag skulle behöva”!

Redan som 16 åring fick jag sedan ansvar för skog, såg och lantbruk i större skala. Det tog kanske 15 år extra att förstå sammanhangen, och krävdes erfarenheter från många personers livsanalys. Nu är jag övertygad; Det är kontrasterna som gör livet lyckligare!

 

2/ "Barndomen! Livets guldålder"! 

Jag är nog född idealist! Pappa var psykiatriker och hade jobbat upp sig till eget sjukhem, samt stor gård med traditionell djurproduktion, mjölkkor samt skog. I stallet stod fyra stora ardenrar som skötte det mesta av jordbrukets transporter. Att åka i de stora hölassen är ju något som jag skulle önska alla få uppleva. Ja hela sammanhangen i jordbruksrutinerna och personalen med alla djuren sitter djupt rotat i mina minnen!

Mamma Ann-Marie var en populär distriktssköterska, och jobbade extra också som Dr. Edens högra hand på Laholms sjukstuga. Där gick jag runt som mascot under namnet ”lillan”! De var båda mycket för naturens läkande krafter, och mamma som skulle ge mig vaccinationerna i skolan, valde bort allt utom Polio-sprutan. 

På längre ledigheter åkte mamma och jag till Västerlanda - mammas barndomshem - och lekte ihärdigt med mina kusiner. Morbror Pelles familj var tre barn, Per Harald, Erling, GEG  och Moster Gunvor, som spelade piano, gjorde mycket stora intryck på mig. Jag älskade stå vid hennes piano under helgerna och till ackompanjemang sjunga notbokens mesta visor.

Jag är än i dag så lycklig för denna trygga enkla barndomstid där jag upplevde så mycket fint! Och med mina kusiner lekte med kottar i skogen, åkte kälke m.m.

En mycket viktig del i min barndom var att samla mat på somrarna inför vinterns påfrestningar. Speciellt svamp-plockningen i de stora skogarna låg mig varmt om hjärtat, men rensningen efter var ju då inte alltid så rolig kontrast. Tack alla för dessa ljusa barndomsminnen!

Hade ja inte haft dessa ljusa barndomstider, tror jag inte jag hade klarat de stora påfrestningar jag senare i livet råkade ut för!

3/ Livet är inte de stora sakerna som sker! Lyckliga livet lever mer i detaljerna!

Jag skal inte här upprepa min långa ”CV-historik”. Men vad som inte framgår där är alla succéer jag upplevt. T.ex när jag köpte Skaraverkens och Flobyverkens industrier, och räddade jobben åt hundratals anställda. Var då inte sällan förstasidesstoff på tidningarna i de olika städerna. Satt ju även i styrelsen för PG Holding i Danmark, och som jag kände det: Köpte fabriker ”som en stopp vid en korvkiosk”!

För att hinna med allt var mitt färdmedel ett eget flygplan. En fullt IFR utrustad franska Rally 235 som kunde landa på mina egna små flygfält både vid fabrikerna och hemma på gården! Som längst var vi via Danmark på mässor i Hamburg med mina viktigaste medarbetare!

Som kontrast till detta, levde jag efter devalveringar, brand och bedrägerier och livshot, som överlevare i skogen några år. Inga bekvämligheter som toa och möbler, men el hade jag.

Det var naturligtvis väldigt påfrestande tider att ”förlora sin förmögenhet” och trygghet. Men det gav mig något jag inte då kunde ana; nämligen nya värderingar i livet.

Jag hade förlorat alla ”ytliga vänner”. Hade inte längre en fulltecknad dagbok att följa. Nej, levde nästan i en hydda, vid en bäck ute i skogen, enkelt isolerad i nära två år!

Den trygghet detta senare givit mig är ovärderlig. Jag vet att jag kan överleva utan all lyx och bekvämlighet, på mycket små pengar!

Eftersom jag inte hade vatten annat än i bäcken, blev bäcken mitt stora intresse, och jag läste böckerna om Skogvaktaren Viktor Schauberger som på tidigt stadium verkade vara född med kunskaper om att vatten lever lika myckets om vi. Vattenkristallerna i vattnet visade att vatten kan vara både glad och ledsen. Dessutom komma ihåg och förmedla information! Kanske är det vattnet i träden som gör deras liv ”så rikt på minnen”!?

Ja upplevelserna i detta enkla livet har sedan medfört att jag är en gladare och lycklig människa i alla mina detaljer. 

 

Livet är svårt och bakvänt! - Kan man leva livet baklänges???

Mångas dröm: Tänk om man kunde leva livet baklänges!

Alltså när man är pigg och rörlig hade all den erfarenhet och tid, som behövs för att förstå att leva livets bästa vägar till lyckligt liv!

 

Det är nästan det jag nu upplever. Sista decennierna av mitt liv, har mitt liv börja leva mer än tidigare. Mycket mer dans och mer romans än jag någonsin fick uppleva i min ungdom och medelålder. Sista 20 åren Jag har studerat hälsa och känner mig nu som en helt ny människa!

Botten av mitt liv både kroppsligt och mentalt var 1999. Kunde då aldrig ana att man kan reparera sin hälsa som jag sedan fått uppleva. Nu lever jag med en kropp utan minsta värk, och orkar röra mig och arbeta ”som jag gjorde som tonåring”! Men tacksamt ödmjuk ...

 

Som sjuk har man bara en önskan! Men som frisk kan man ”drunkna i önskningar”!

Så är det för mig just nu! Nu ser jag, lite med förskräckelse, världens utveckling. Lyssnar med helt andra öron på valrörelsen och med mycket snabbare upptagningsförmåga av olika människors tal och rörelse/ ”teckenspråk”!

Men mentalt är det lite svårare. Jag har i takt med hälsoförbättringen ökat mina ambitioner igen. Att leva med små medel och stora ambitioner är inte så lätt! Det är nu 29 år sedan jag 1989 skrev stadgarna till min dröm Ekoklubben! Bara under dessa 29 åren skulle jag kunna skriva många memoria-böcker av alla händelser. Samtidigt är jag nog nog född till familjeliv. Kan inte döda denna min största önskan i livet! Känner att utan detta kommer jag kanske inte orka starta Ekoklubben effektivt! Behöver barnen omkring mig och  ”Power of love”, för att orka denna starka önskan:)))  Att så fröet, som kan förändra världen!? (Kanske låter för stort. Men det är i alla fall min dröm!)

 

Att komma från Ohälsa till Hälsa är en underbar och, hoppas jag, nära oändlig resa!

Under mina ”skogsår” råkade jag förfrysa mitt högra ben. Det värkte året runt och i de värsta tiderna hos doktorn, hade de fått lov att amputera det. 

Efter en kraftig överansträngning i flytt 1993 hade jag i 8 år tennisarmar så jag kunde knappt äta normalt med kniv och gaffel, och definitivt inte lyfta och jobba med något över axlarna! Detta var en stor anledning till att jag nästan helt isolerade mig från det mest i många år!

Hälsan i kroppen kommer inte över en natt! Det var AloeVera och bären, ”den fattiges utnyttjande av naturens gratis mat”, som mest rättade till mina tennisarmar. När jag för mina små slantar till slut köpte en gammal kranbil för skrotvärdet, var det rena tortyren att jag inte orkade bryta bromsrören själv. Det tog många år att få den till besiktning och kunna köra den för att få igång lite intäkter!

1999 brast även magen, och smärtan av magsåren gjorde att det var nära att läkarnas recept på Losec anammandes! Men Dr Stettner i Helsingborg ?? (Oj att jag kom ihåg denna detalj 20 år gammal förvånar mig nu…) Han hade gjort ett prov på 50 av sina magsårspatienter, och de flesta om inte alla had blivit friska med AloeVera. Jag kan lite bekräfta detta, för jag tog Aloe Vera och Vita biosa ( Mikroorganismer ) periodvis av ekonomiska själ. Kunde av detta följa att smärtorna i magen kom och gick i samma intervaller!

Forts. ovan! T.v.

Summeringar och livserfarenheter av ett aktivt liv!
bottom of page